Foutenfestival PSV in spektakel tegen Kopenhagen: gelijkspel met acht (!) goals

10-03-2022 22:52 Laatste update: 22:58
207

Er is nog niets beslist na de eerste confrontatie tussen PSV en FC Kopenhagen in de achtste finales van de Conference League. De Eindhovenaren speelden dramatisch in de eerste helft en gingen met een 1-3 achterstand de rust in. Na ruim negentig minuten stond er een 4-4 eindstand op het scorebord na een spectaculaire wedstrijd.

PSV kende een valse start in het eigen Philips Stadion tegen de tegenstander uit Denemarken. Al na zes minuten spelen keek het tegen een achterstand aan. Ísak Bergmann Jóhannesson omspeelde Joël Drommel en tikte de bal in het lege PSV-doel. De ploeg van trainer Roger Schmidt leek aangeslagen na de snelle treffer van Kopenhagen en leed voortdurend balverlies.

De eerste de beste kans voor de thuisploeg leverde echter meteen een doelpunt op. Cody Gakpo kopte de gelijkmaker binnen na een perfecte voorzet van Noni Madueke. Lang kon PSV niet genieten van het doelpunt: één minuut later lag de bal aan de andere kant van het veld achter Drommel via Pep Biel. Hier ging een fout van Joey Veerman aan vooraf. Het werd nog erger voor PSV voor de rust. Lukas Lerager kopte een hoekschop van dichtbij achter Joël Drommel, die besloot om niet van zijn lijn te komen.

Na rust zat PSV duidelijk beter in de wedstrijd. Het zette Kopenhagen vast op de eigen helft en dat resulteerde al snel in de 2-3. Invaller Ritsu Doan bracht de spanning weer helemaal terug in het Philips Stadion. Na ruim een uur kreeg Gakpo een uitgelezen kans om de gelijkmaker te maken. PSV kreeg een strafschop van scheidsrechter Craig Pawson na een overtreding op Philipp Max. Kopenhagen-keeper Kamil Grabara keerde de zwak ingeschoten pingel van Gakpo.

Niet veel later kon Gakpo echter alsnog juichen. Hij kreeg de bal wat gelukkig voor zijn voeten in het strafschopgebied van Kopenhagen en schoot deze hoog in het doel van de Deense tegenstander. PSV probeerde er vervolgens op en over te gaan, maar kreeg aan de andere kant van het veld het deksel op de neus. Ibrahim Sangaré leverde de bal op onbegrijpelijke manier in bij Biel, die zijn tweede van de avond achter Drommel schoot: 3-4.

Vijf minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd was het Eran Zahavi, die na rust als invaller binnen de lijnen kwam, die zorgde voor de 4-4. PSV kreeg vervolgens nog wat kansen op meer, maar het bleef bij 4-4. In de absolute blessuretijd van de wedstrijd kreeg ook Kopenhagen nog een grote kans, maar tot grote opluchting van het publiek ging de bal niet tussen de palen.