PSV- en Kopenhagen-fans op de vuist: politie verricht tientallen aanhoudingen

PSV- en Kopenhagen-fans op de vuist: politie verricht tientallen aanhoudingen

11 March - 06:55
70

Supporters van PSV en FC Kopenhagen zijn donderdag met elkaar op de vuist gegaan rondom het Conference League-duel in het Philips Stadion. De politie heeft enkele tientallen mensen aangehouden.

PSV speelde om 21.00 uur thuis tegen Kopenhagen, maar een uur voor de wedstrijd ging het al mis. De sfeer in Eindhoven was grimmig en de supportersgroepen deelden rake klappen uit, stelt de politie tegenover het Eindhovens Dagblad. De ME moest 'enkele malen stevig ingegrepen om confrontaties tussen groepen supporters te voorkomen'. Daarbij werden ook agenten te paard ingezet.

Na afloop van het 4-4 gelijkspel zorgden fans 'die kennelijk opnieuw op een confrontatie uit waren' wederom voor onrust, zo laat de politie weten. Na stevig ingrijpen en enkele tientallen arrestaties, keerde de rust iets na middernacht terug.

In de omgeving van het Philips Stadion werd donderdagavond ook een zwaargewonde man gevonden. Toen de hulpdiensten aankwamen, was hij al overleden, meldt Omroep Brabant. De melding van de zwaargewonde man kwam kort voor het einde van de wedstrijd binnen bij de meldkamer. Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk. Ook is onduidelijk of het verband houdt met de supportersrellen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s