'Van Wonderen-deal in interlandbreak wereldkundig: uitblinker volgt trainer niet'

'Van Wonderen-deal in interlandbreak wereldkundig: uitblinker volgt trainer niet'

11-03-2022 10:52
30

Als alles meezit, brengt sc Heerenveen de komst van Kees van Wonderen in de interlandperiode officieel naar buiten. Beide partijen zijn op hoofdlijnen tot een akkoord gekomen. 

Van Wonderen laat Go Ahead Eagles aan het einde van dit jaar achter zich en gaat in het Abe Lenstra Stadion aan de slag. De oefenmeester had aan interesse geen gebrek, maar kiest voor Heerenveen omdat hij daar 'veel te winnen heeft', meldt Voetbal International. De Friezen zijn nog niet veilig en Van Wonderen wil met Heerenveen de weg omhoog inzetten, klinkt het. 'De kans om met zijn oude ploeggenoot Ferry de Haan de Friese club uit het slop te trekken, spreekt hem aan.'

Onlangs meldde het Algemeen Dagblad dat Van Wonderen Go Ahead-smaakmaker Luuk Brouwers mee wil nemen naar Heerenveen, maar VI ontkracht dit gerucht. Ten eerste zou de middenvelder niet betaalbaar zijn en ten tweede beschikken de Friezen met Thom Haye, Anas Tahiri en Tibor Halilovic over drie middenvelders met een langdurig contract. 

Wat voor Brouwers geldt, geldt ook voor de stafleden van Van Wonderen bij Kowet. De trainer zou zijn rechterhand Paul Simonis graag willen meenemen naar Heerenveen, maar Peter Reekers en Ole Tobiasen hebben doorlopende contracten in Friesland. De kans is aanwezig dat Simonis de assistent-trainer van Frank Wormuth bij FC Groningen wordt.