'Wat is er met Sangaré gebeurd bij PSV? Hij is echt niet goed teruggekomen'

'Wat is er met Sangaré gebeurd bij PSV? Hij is echt niet goed teruggekomen'

11-03-2022 16:28
54

Ibrahim Sangaré worstelt de laatste weken met zijn vorm. Kenneth Perez en Kees Kwakman vonden de middenvelder van PSV ook in het Conference League-duel met FC Kopenhagen (4-4) ondermaats presteren.

"Sangaré, ik weet niet wat daarmee gebeurd is na de Afrika Cup", begint Kwakman in de studio van ESPN. De analist zag de Ivoriaanse international in de eerste seizoenshelft nog een sterke ontwikkeling door maken. "Je zag voor de winter dat hij stappen maakte en zich verbeterde in de mindere dingen van zijn spel. Het fysieke en het vermogen om een bal af te pakken had hij natuurlijk al."

De klad zit er echter in. Sangaré leidde met een zwakke pass de 3-4 van Kopenhagen in. "Dit deed hij tegen Go Ahead Eagles ook al vlak voor tijd, toen liep het net goed af. Maar tegen Sparta Rotterdam deed hij het, tegen sc Heerenveen was hij slordig, tegen Heracles Almelo afgelopen weekend ook weer. Hij is echt niet goed teruggekomen. Of het zelfoverschatting is of gewoon een slechte fase, ik weet het niet. Maar hij ziet er de laatste weken echt niet goed uit."

Perez denkt dat er sprake is van zelfoverschatting en dat Sangaré daardoor 'te veel hooi op zijn vork neemt'. "Hij is goed in een paar dingen, maar dat is niet wat hij nu aan het doen is. Hij denkt nu ook comfortabel aan de bal te zijn en het spel te kunnen maken, maar je kunt beter gewoon blijven bij wat je echt goed kan."