ADO-trainer Franken doet beroep op KNVB: 'Denken aan gezondheid van spelers'

ADO-trainer Franken doet beroep op KNVB: 'Denken aan gezondheid van spelers'

12-03-2022 08:27
45

ADO Den Haag-trainer Giovanni Franken leeft na het opmerkelijk verlopen duel met Jong PSV mee met zijn spelers. De wedstrijd werd lang uitgesteld vanwege een stroomstoring, ging uiteindelijk tóch van start, maar moest na ongeveer 60 minuten alsnog gestaakt worden.

Het is het volgende hoofdstuk in het toch al opmerkelijke seizoen van ADO. Zes punten in de mindering, de problemen met het dak van het stadion en het ontslag van Ruud Brood: Franken stelt dat de gebeurtenissen van vrijdagavond er ook nog wel bij konden. "We hebben alles gehad. Ik zou niet weten wat er nog meer zou kunnen gebeuren. Ik heb al zo vaak gedacht dat het niet erger kon dan we meemaakten. Maar het raakt de spelers persoonlijk. Mensen eromheen staan er niet bij stil wat wij meemaken", vertelt hij in gesprek met Omroep West.

De ADO-trainer vindt het vooral vervelend voor zijn spelers. "Mijn hart gaat naar de spelers uit en ik sta hier voor hun. Dit team staat virtueel maar één punt achter FC Emmen. En week in week uit proberen we het, maar zoals door omstandigheden zoals vandaag wordt het ons weer extra moeilijk gemaakt. Hoeveel meer kan ik nog vragen van mijn spelers?"

Al voor de wedstrijd was er veel onduidelijk. "De wedstrijd werd telkens uitgesteld. Eerst viel de beslissing om 20.30 uur, toen om 20.40 uur, toen om 20.50 uur en dat ging zo maar door. De KNVB moet denken aan de gezondheid van de spelers. Van te voren was al duidelijk dat er iets heel fout was en dat het niet zomaar zou zijn opgelost. Het feit dat mijn spelers zo lang moesten wachten, baarde mij zorgen."