Liverpool voert de druk op Man City op door solide zege op Veltman en co.

12-03-2022 15:24
12

Liverpool heeft de druk op koploper Manchester City weer wat extra opgevoerd. Uit bij het Brighton & Hove Albion van basisklant Joël Veltman werd een zakelijke 0-2 overwinning geboekt, waardoor de achterstand op Manchester City nog maar drie punten is.

Liverpool, met Virgil van Dijk in de basis, startte sterk aan de wedstrijd en kwam na negentien minuten op voorsprong door Luis Díaz, die daar wel een hoge prijs voor moest betalen. De spits werd onderuit geschoffeld door Brighton-doelman Robert Sanchez, die eerder bij de bal was dan hij. De goal telde en Díaz kon door. Sanchez mocht blijven staan. Grote kansen bleven daarna uit.

Pas in de tweede helft nam Liverpool afstand van Brighton. De spelers wezen naar de arbitrage nadat Yves Bissouma hands gemaakt had. De scheidsrechter ging erin mee en gaf Liverpool een strafschop, die door Mohamed Salah benut werd. Omdat Brighton zo goed als ongevaarlijk was geweest, kon Liverpool de drie punten een half uur voor tijd alvast bijschrijven.

De achterstand van Liverpool op Manchester City is nog maar drie punten, al speelt de koploper maandag nog uit bij Crystal Palace, waardoor het weer zes punten zou kunnen worden.