Vreemde rode kaart, zeven goals en invalkoning: spektakel bij Groningen - NEC

12-03-2022 20:42
112

FC Groningen en NEC hebben zaterdagavond voor een waar spektakelstuk gezorgd: in de Euroborg werd het 4-3 voor de thuisploeg. Romano Postema was in de slotfase de held met zijn eerste twee goals voor Groningen.

Groningen kwam voor eigen publiek al na één minuten op voorsprong door Michael de Leeuw, die raak kopte. Die voorsprong stond niet heel lang op het scorebord, want NEC maakte tien minuten later gelijk. Doelman Peter Leeuwenburgh kon een afstandsschot nog keren, maar had geen antwoord op het verwoestende schot van Ali Akman.

Na de gelijkmaker ging het vooral over de rode kaart die Souffian El Karouani kreeg. De NEC'er kreeg het aan de stok met Jörgen Strand Larsen, die de bal licht tegen El Karouani aanschoot. Die ging verhaal halen bij Strand Larsen en tikte hem licht met het hoofd aan. Scheidsrechter Richard van der Eijk vond het zwaar genoeg voor een rode kaart.

Nadat NEC met tien man verder moest zorgde Strand Larsen al snel voor 2-1. Dat deed de Noor met het hoofd, net als De Leeuw. Daarna was het woord aan NEC. Lasse Schöne scoorde uit een vrije trap en na een blunder van Neraysho Kasanwirjo maakte Magnus Mattson er 2-3 van.

Groningen stond in de eerste helft goed en was sterk, maar daar was in de tweede helft geen sprake meer van. Daardoor leek het erop dat NEC de zege naar zich toe zou trekken, maar in de slotfase werd alles anders. Invaller Postema zette met nog tien minuten op de klok de gelijkmaker op het bord, om het in blessuretijd nog eens dunnetjes over te doen, waardoor Groningen de zege op de valreep binnensleept.