'Ik sta op 5 meter, mijn verantwoordelijkheid, moet ervoor staan: niet blij mee'

'Ik sta op 5 meter, mijn verantwoordelijkheid, moet ervoor staan: niet blij mee'

12-03-2022 22:04
102

De meest besproken man van FC Groningen-NEC is na afloop door het stof gekropen. Arbiter Sander van der Eijk gaf in gesprek met ESPN toe dat de rode kaart voor Souffian El Karouani een te zware straf was.

De linksback van NEC belandde in een opstootje met tegenstander Jörgen Strand Larsen, kwam hoofd aan hoofd te staan en duwde zijn hoofd naar voren. Volgens de uitgesproken Lasse Schöne was dit 'bijna dagelijkse kost' op de voetbalvelden. "Ik was getriggerd door de bal die tegen hem aan werd geschoten en ik besloot eigenlijk gelijk om een rode kaart te geven", aldus de leidsman zelf. "Ik zag een duwbeweging, in het veld vond ik het zwaar genoeg om een rode kaart te geven."

Wedden

Meer odds

Daar had hij na afloop dus spijt van. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet blij ben met deze beslissing. Ik heb net de beelden gekeken: voor mij is dit te zwaar voor een rode kaart." De VAR greep ook niet in, maar Van der Eijk keek in eerste instantie naar zichzelf. "Ik sta op vijf meter, het is mijn verantwoordelijkheid, ik zie het en neem een besluit en daar moet ik ook nu voor staan. Maar ik ben er niet blij mee."