Horroravond Scherpen, drie Club-Nederlanders gepasseerd, Milan verstevigt plek 1

Horroravond Scherpen, drie Club-Nederlanders gepasseerd, Milan verstevigt plek 1

12 March - 22:40
52

Club Brugge, met Noa Lang, Ruud Vormer én Bas Dost als bankzitters, heeft zaterdag een offday van Kjell Scherpen optimaal uitgebuit en blijft in het spoor van Jupiler Pro League-koploper Union Saint-Gilloise. In Italië heeft AC Milan zijn koppositie in de Serie A verstevigd.

KV Oostende-Club Brugge 1-3
Club Brugge-trainer Alfred Schreuder zette drie landgenoten naast zich op de bank. Hij zag hoe Frederik Jäkel De Kustboys op 1-1 zette na de openingstreffer van Sargis Adamyan. Diezelfde Adamyan kon echter voor 1-2 zorgen nadat Scherpen de bal bij hem inleverde. In de tweede helft werd het nóg erger voor de Drentse doelman, die zich liet verrassen door Andreas Skov Olsen en de 1-3 zelf over de lijn werkte.

Lang viel in de slotfase nog in en in de eindstand kwam geen verandering meer. Club Brugge blijft op zeven punten van Union, met nog drie reguliere speelrondes te gaan: daarna worden de punten van de top-vier gehalveerd en spelen zij nog een onderlinge minicompetitie om de titel.

AC Milan-Empoli 1-0
AC Milan, met Zlatan Ibrahimovic als invaller , heeft zijn droom op de eerste Scudetto sinds 2011 levend gehouden. De Rossoneri begonnen de zaterdag als lijstaanvoerder en zullen het weekend ook afsluiten als nummer één. Pierre Kalulu kreeg een afgeslagen vrije trap van Olivier Giroud voor de voeten en bezorgde Milan een nipte zege op middenmoter Empoli: 1-0. De zwart-rode ploeg staat na 29 wedstrijden op 63 punten: vijf meer dan rivaal Internazionale en zes meer dan Napoli. De nummer twee heeft echter nog wel twee wedstrijden tegoed.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s