NOS hoort Van Wonderen-vervanger uit over vacature: 'Van beide kanten goed gevoel'

NOS hoort Van Wonderen-vervanger uit over vacature: 'Van beide kanten goed gevoel'

12-03-2022 23:02
12

De 37-jarige assistent Paul Simonis nam zaterdag de honneurs waar bij Go Ahead Eagles, dat het zonder hoofdtrainer Kees van Wonderen moest stellen. Diezelfde Van Wonderen vertrekt na dit seizoen en Simonis zou hem zomaar eens op kunnen volgen, lijkt duidelijk te worden uit een interview met de NOS na de wedstrijd tegen Sparta.

Simonis heeft ondanks de 1-0 nederlaag genoten van zijn éénmalige 'invalbeurt'. "Of dit naar meer smaakt? Ja, geweldig. Die druk is er, maar die is wel heel lekker. Het is gewoon mooi om eindverantwoordelijke te zijn van een ploeg. Maar het is niet dat ik Kees nu van zijn troon wil stoten", lacht hij.

Wedden

Meer odds

Van Wonderen heeft echter zijn vertrek aangekondigd en lijkt bij sc Heerenveen aan de slag te gaan. Simonis fungeerde lange tijd als jeugdtrainer bij Sparta en is pas sinds 2020 in het betaald voetbal werkzaam bij Go Ahead, maar heeft de diploma's om een profclub te trainen. "We hebben van beide kanten een heel goed gevoel. In welke hoedanigheid we dat gaan voortzetten, daar hebben we het nu over, binnenskamers", bevestigt hij. "Maar we gaan gewoon eerst proberen die punten bij elkaar te houden (Go Ahead heeft er na 26 speelrondes 27, red.). En dan gaan we verder kijken."