De Leeuw: 'Driehoekjes, wegdraaien, kansen: ze speelden ons met tien man weg'

De Leeuw: 'Driehoekjes, wegdraaien, kansen: ze speelden ons met tien man weg'

12-03-2022 23:52
27

Nadat Michael de Leeuw FC Groningen kort na de aftrap op 1-0 zette tegen NEC, leek De Trots van het Noorden een makkelijke avond tegemoet te gaan, zeker nadat Souffian El Karouani niet veel later rood kreeg. Niets bleek minder waar, moest ook De Leeuw constateren.

NEC hield met zijn tienen FC Groningen onder de duim en de thuisploeg wist pas in de slotfase een 2-3 achterstand om te buigen tot een 4-3 overwinning. "Heel frustrerend, eigenlijk spelen ze met een mannetje minder ons gewoon weg", aldus De Leeuw in gesprek met ESPN. "Ze waren driehoekjes aan het maken, ze waren aan het wegdraaien, ze creëren volgens mij tot de tachtigste minuut nog een aantal kansen. Dat is wel heel frustrerend als je wil gaan stormen met een achterstand na de rust."

De routinier werd twaalf minuten voor tijd afgelost door Romano Postema, die met twee treffers alsnog de held van de avond werd. "Fantastisch eigenlijk. Na die 3-3 hoop je nog de 4-3 te maken. Voor NEC is het heel zuur, maar wij wisten vooraf hoe belangrijk deze wedstrijd was. Dit was gewoon een zespuntenwedstrijd tegen een directe concurrent voor de play-offs."

SC Cambuur verloor vrijdag al van Ajax en FC Groningen is de winnaar van het weekend, in de strijd met beide promovendi. De ploeg van Danny Buijs sluit het weekend af op plek acht, die recht geeft op de play-offs om Europees voetbal.