El Ahmadi ziet 'wereldtop' bij Ajax: 'Klaar voor Barça, Real Madrid en Man City'

El Ahmadi ziet 'wereldtop' bij Ajax: 'Klaar voor Barça, Real Madrid en Man City'

13-03-2022 12:27
40

Karim El Ahmadi denkt dat Noussair Mazraoui goed genoeg is voor de absolute top. De voormalig middenvelder van FC Twente en Feyenoord is zeer enthousiast over de kwaliteiten van de rechtsback, die een aflopend contract heeft bij Ajax.

"Ik vind hem echt een hele goede speler", zegt El Ahmadi bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. Hij kwam Mazraoui al eens tegen bij het Marokkaanse team. "Wij gingen naar het WK in Rusland in 2018. Hij kreeg de kans om mee te trainen, maar de bondscoach (Hervé Renard, red.) had de selectie al klaar. Tijdens die trainingen liet hij al wel zien dat hij echt goed was. Niet alleen verdedigend, ook aan de bal."

El Ahmadi twijfelt er niet aan dat de 24-jarige vleugelverdediger een mooie transfer gaat maken. Hij wordt in verband gebracht met FC Barcelona, Borussia Dortmund en AC Milan. "Als ik hem nu zie, is hij voor mij wereldtop", aldus de middenvelder. "Hij is klaar voor elke voetballende ploeg. Barcelona, Real Madrid, Manchester City, daar is hij klaar voor."

ESPN-presentator Milan van Dongen wijst naar de blessures van de Ajacied en denkt ook dat hij fysiek sterker moet worden. "Ik denk dat je je daarin vergist. Ik heb hem meegemaakt tijdens trainingen. Je krijgt hem niet makkelijk van de bal en hij verovert veel ballen", reageert El Ahmadi.

Hedwiges Maduro denkt dat het cruciaal is dat Mazraoui voor een 'voetballende' ploeg kiest. "Dan komen zijn kwaliteiten het best tot zijn recht. Dan kan hij de bekende runs maken, daar is hij super goed in. Zoveel backs zijn er niet die aan de binnenkant kunnen spelen. Ik ben heel benieuwd waar hij naartoe gaat."