Ajax haalt Huntelaar terug: oud-spits gaat Hamstra en Ten Hag ondersteunen

Ajax haalt Huntelaar terug: oud-spits gaat Hamstra en Ten Hag ondersteunen

13-03-2022 17:32 Laatste update: 17:39
130

Klaas-Jan Huntelaar keert terug bij Ajax, maken de Amsterdammers zondag bekend middels een persbericht. De afgelopen zomer als prof gestopte Achterhoeker krijgt een rol in de organisatie, waar na het vertrek van Marc Overmars een vacature was ontstaan.

Huntelaar gaat technisch manager Gerry Hamstra en trainer Erik ten Hag ondersteunen, laat Ajax weten. De 76-voudig Oranje-international heeft zich tot 2024 aan de club verbonden. "Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in dingen die buiten het veld gebeuren bij een club en ik wil mijn kennis daarin graag verbreden. Dat kan in het traject dat Ajax mij biedt. Ik ben blij dat ik weer terug ben en ben nieuwsgierig naar wat er de komende periode allemaal gaat gebeuren", laat hij weten aan de clubkanalen.

Wedden

Meer odds

'Om de continuïteit voor de korte termijn te borgen zijn na het vertrek van directeur voetbalzaken Marc Overmars de meeste taken behorend bij het betaald voetbalbeleid tijdelijk neergelegd bij technisch manager Gerry Hamstra. Hij werkt daarin nauw samen met hoofdtrainer Erik ten Hag. Huntelaar gaat hen daarin per direct ondersteunen', meldt Ajax. Huntelaar gaat zich in de tussentijd verder bekwamen in zijn nieuwe rol.

De oud-spits speelde verspreid over twee periodes ruim zes jaar voor Ajax. Begin 2021 keerde hij terug bij Schalke 04, maar nadat hij degradatie met Die Königsblauen niet kon voorkomen, stopte hij in alle stilte als prof.