Toenaderingpoging heeft geen effect: Mazraoui en Ziyech bedanken voor Marokko

Toenaderingpoging heeft geen effect: Mazraoui en Ziyech bedanken voor Marokko

13 March - 19:05
104

De Marokkaanse voetbalbond heeft weer toenadering gezocht tot Noussair Mazraoui, maar hoeft in elk geval niet te rekenen op de rechtsback van – nu nog – Ajax en  de spelmaker van Chelsea. Zij laten zondag via Instagram weten dat ze bedanken voor de nationale ploeg.

Mazraoui is nog niet vergeten dat hij al anderhalf jaar lang genegeerd wordt door de bond. Zijn twaalfde en laatste interland dateert van november 2020. 'Sindsdien heeft niet één iemand van de bond op de trainersstraf de moeite genomen om me in te lichten over de daadwerkelijke reden hiervoor. Of om mij iets te vragen. Dit soort gebrek aan respect jegens mij, als sporter en als mens, heb ik nog nooit eerder ervaren.'

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Noussair Mazraoui (@nousmaz97)

Bondscoach Vahid Halihodzic heeft ook een afmelding van Ziyech ontvangen. 'Het spijt me dat ik de fans teleur moet stellen, het was geen gemakkelijke beslissing, maar ik heb helaas geen andere keuze. Ik heb de afgelopen zes jaar alles gegeven en de nationale ploeg altijd gesteund, maar de beleidsbepalers blijven maar desinformatie over mij en mijn toewijding voor de nationale ploeg verspreiden', aldus Ziyech, die sinds de voorbije zomer niet meer is opgeroepen.

Marokko speelt eind maart play-offs met WK-kwalificatie als inzet. De Democratische Republiek Congo is op vrijdag 25 en dinsdag 29 maart de tegenstander.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Hakim Ziyech (@hziyech)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s