'Nieuwe twist in overnamesoap NAC: City Football Group wil ook Nederlands filiaal

'Nieuwe twist in overnamesoap NAC: City Football Group wil ook Nederlands filiaal

13-03-2022 22:05
43

De overnamesoap rondom NAC Breda heeft een nieuwe wending gekregen. Volgens Voetbal International heeft de City Football Group serieuze plannen om de NOAD ADVENDO Combinatie aan zijn wereldwijde portefeuille toe te voegen.

De aandelen van NAC werden afgelopen zomer al te koop gezet en de lokale zakenman Karel Vrolijk en de Amerikaanse Global Football Corporation werden onlangs genoemd als nieuwe eigenaars, ook al leek de raad van commissarissen niet enthousiast. Volgens VI is er echter een nieuwe partij in beeld: de City Football Group dat onder meer Manchester City, het Belgische Lommel SK, het Franse Troyes en het Amerikaanse New York City al in zijn beheer heeft.

Manchester City had in het recente verleden al een samenwerkingsverband met NAC, dat talenten als Manu García, Angeliño, Pablo Marí en de broers Luka en Ivan Ilic van The Citizens huurde. Volgens VI vinden er komende week gesprekken met vertegenwoordigers van de City Football Group plaats. NAC zou de elfde club in het imperium moeten worden.