Barcelona spaart Nederlanders, is na half uurtje spelen al klaar en nadert plek 2

Barcelona spaart Nederlanders, is na half uurtje spelen al klaar en nadert plek 2

13-03-2022 22:48
38

FC Barcelona blijft indruk maken in Spanje en heeft nu zelfs de tweede plek in de Primera División in het vizier. De Catalanen waren zondagavond – zonder Nederlanders – al snel klaar met nummer elf Osasuna.

Frenkie de Jong, Luuk de Jong, Memphis Depay én de halve Nederlander Sergiño Dest begonnen op de bank, maar zagen al snel dat het wel goed zou komen in Camp Nou. In het tweede kwartier van de wedstrijd liep Barcelona vlot uit naar een 3-0 voorsprong. Ferran Torres benutte een strafschop en Ousmane Dembélé verzorgde de fraaie voorbereiding bij de tweede treffer van Torres en de 3-0 van Pierre-Emerick Aubameyang.

Na rust waren de Catalanen iets minder gretig, al leek Gerard Piqué zijn zeshonderdste (!) optreden in de hoofdmacht op te fleuren met een doelpunt: de assistent-scheidsrechter van dienst had echter buitenspel geconstateerd en keurde de treffer af. Nadat Memphis als invaller nog zijn opwachting maakte, liep Barcelona alsnog uit naar 4-0. Riqui Puig stuitte op doelman Sergio Herrera, maar kreeg nog een kans en kapte zich koelbloedig een weg door het strafschopgebied.

De ploeg van Xavi is nu alweer twaalf competitieduels ongeslagen en komt naast nummer drie Atlético Madrid, op vijf punten van nummer twee Sevilla. Barça heeft echter nog een wedstrijd tegoed.