Ajax gewaarschuwd voor Benfica-return: 'In mijn optiek is het fifty-fifty'

Ajax gewaarschuwd voor Benfica-return: 'In mijn optiek is het fifty-fifty'

14-03-2022 09:01
46

Voormalig Ajax-doelman Bruno Varela durft geen favoriet aan te wijzen voor de Champions League-kraker tussen Ajax en Benfica. De keeper van het Portugese Vitoria SC stond dit seizoen al tegenover O Glorioso en weet wat de club kan.

Onlangs ging Varela met zijn ploeg tegen Benfica met 3-0 onderuit. Toch is de oud-Ajacied niet bijster erg onder de indruk van de nummer drie van de Primeira Liga. "Tegen Ajax speelde Benfica misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen", zegt hij in gesprek met Ajax Showtime. Volgens Varela wordt het duel in Amsterdam op details beslist. "Ik denk dat het normaal is dat mensen Ajax als favoriet zien. De club kende een geweldige campagne in de groepsfase. Ze wonnen alles, maakten veel doelpunten en kregen weinig goals tegen."

"Drie jaar geleden bereikten 'we' nog de halve finales", vevolgt Varela, die onderdeel was van het Ajax dat schitterde tijdens de Champions League-campagne in 2018/2019. "In mijn optiek is het echter fifty-fifty als ik naar de kwaliteiten van de teams kijk. Benfica is dit seizoen niet in beste doen, maar de Champions League is altijd anders."

Ajax en Benfica bepalen dinsdagavond in de Johan Cruijff Arena wie er naar de kwartfinale van de Champions League gaat. De heenwedstrijd in Lissabon eindigde in een 2-2 gelijkspel. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie