Trainersloopbaan van Van Marwijk is ten einde: 'Dit is mijn laatste klus geweest'

Trainersloopbaan van Van Marwijk is ten einde: 'Dit is mijn laatste klus geweest'

14-03-2022 10:49
65

Bert van Marwijk is geen trainer meer. De voormalig bondscoach, die onlangs werd ontslagen bij de Verenigde Arabische Emiraten, heeft aangegeven dat dat waarschijnlijk zijn laatste klus als coach is geweest.

Van Marwijk was als analist te gast in de Viaplay-studio om de wedstrijd tussen Bayer Leverkusen en 1. FC Köln in de Bundesliga te bespreken. Daar werd hem gevraagd naar zijn toekomst als trainer. "Dit zal mijn laatste klus zijn geweest", doelt hij op zijn periode bij de Verenigde Arabische Emiraten.

"Of ik nog wat jaartjes te gaan heb? Dat hoop ik toch wel", reageert Van Marwijk vervolgens gevat. "Maar als trainer is het voor mij wel mooi geweest. Ik ga in ieder geval geen last krijgen van het Dick Advocaat-syndroom. Zeker niet."

De trainer uit Deventer kan terugkijken op een geweldige loopbaan als trainer, waarin het winnen van de UEFA Cup met Feyenoord en het halen van de WK-finale in 2010 met Oranje zijn absolute hoogtepunten waren. Van Marwijk maakt tegenwoordig wel nog deel uit van het technisch hart bij MVV, de club waar zijn kleinzoons voetballen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie