Eriksen keert terug bij Denemarken en treft Nederlands elftal in Amsterdam

Eriksen keert terug bij Denemarken en treft Nederlands elftal in Amsterdam

15-03-2022 11:45 Laatste update: 11:55
10

Groot nieuws uit Denemarken: Christian Eriksen keert terug bij de nationale ploeg. Volgende week speelt hij met de Denen tegen het Nederlands elftal in Amsterdam.

Het is de eerste keer sinds zijn hartstilstand dat Eriksen is opgenomen in de selectie van Denemarken. Zijn terugkeer komt op een mooi moment: Denemarken speelt op 26 maart een vriendschappelijke interland tegen het Nederlands elftal. In Amsterdam, de stad van zijn oude club Ajax.

Drie dagen na de oefenwedstrijd tegen Oranje speelt Denemarken in Kopenhagen tegen Servië. In Kopenhagen ging Eriksen afgelopen zomer tijdens de eerste EK-wedstrijd tegen Finland naar de grond, nadat hij een hartstilstand kreeg. De dertigjarige spelmaker werd tot ontzetting van de hele wereld gereanimeerd op het veld.

Sindsdien kwam Eriksen niet meer in actie voor de Denen. In januari tekende hij bij Brentford en inmiddels staat de oud-speler van Ajax, Tottenham Hotspur en Internazionale op drie optredens en één assist. Eriksen heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij eind 2022 op het WK wil staan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie