'Justin is de nummer één van Oranje, het valt zwaar dat hij geblesseerd raakt'

'Justin is de nummer één van Oranje, het valt zwaar dat hij geblesseerd raakt'

15-03-2022 19:54
48

Ofir Marciano voelt zich klaar om Justin Bijlow tot het einde van het seizoen te vervangen bij Feyenoord. De Israëlische doelman baalt wel stevig van de blessure van zijn concurrent en ploeggenoot.

Marciano verving Bijlow afgelopen weekeinde al tegen PEC Zwolle en maakte een uitstekende indruk (1-2). "En dat is meteen de uitdaging in deze job", zegt hij tegen Voetbal International. "Klaar staan als het team je nodig heeft. Dat doe je door hard te trainen, met de andere keepers en de trainers. That keeps me on my toes. Als er op mij een beroep wordt gedaan, zal ik er klaar voor zijn, altijd, scherp."

Wedden

Meer odds

"Ik sta nu niet te springen, want ik gun Justin dit niet", benadrukt de 32-jarige sluitpost. "Hij is ontzettend belangrijk voor Feyenoord en voor mij. Justin is de nummer één van Nederland, ik van Israël. Door samen te trainen, maken we elkaar sterker. We hebben een goede band. Als je dan een echt team bent, zoals dit Feyenoord ís, valt het zwaar als er iemand geblesseerd raakt."

Hoewel Marciano bij Feyenoord doorgaans op de bank zit, is hij wel eerste keus bij Israël. Hij meent dan ook voldoende wedstrijdritme te hebben. De Rotterdammers nemen het donderdag op tegen Partizan Belgrado. Zondag wacht De Klassieker tegen Ajax.