'Premier League-top loert op Barcelona-duo: aanbiedingen zijn de deur uit'

'Premier League-top loert op Barcelona-duo: aanbiedingen zijn de deur uit'

16-03-2022 09:12 Laatste update: 09:59
16

FC Barcelona raakt Ronald Araújo en Gavi mogelijk kwijt aan Premier League-clubs. Manchester United en Arsenal hebben de Uruguayaanse verdediger in het vizier, terwijl Liverpool zijn oog heeft laten vallen op het zeventienjarige talent. 

Volgens de doorgaans betrouwbare Spaanse journalist Gerardo Romero hebben beide Barça-spelers al aanbiedingen op zak van de geïnteresseerde Engelse clubs. Manchester United wil voor Araújo verdergaan dan Arsenal: The Gunners hebben de centrumverdediger een voorstel gedaan van zes miljoen euro per jaar, terwijl United bereid is acht miljoen euro per jaar over te maken naar de rekening van de Uruguyaan. 

Wedden

Meer odds

Gavi hoeft op zijn beurt ook niet te klagen over zijn mogelijke verdiensten. Liverpool wil de Spaans international eveneens een salaris van zes miljoen euro per jaar voorschotelen. De interesse van The Reds komt op een goed moment, aangezien Gavi nog altijd in conclaaf is met Barcelona over een nieuw contract. Beide partijen zijn nog niet tot een overeenstemming gekomen, waardoor de ontsnappingsclausule van Gavi van vijftig miljoen euro tot dusver gehandhaafd blijft. Naar verluidt is Liverpool bereid dat te betalen. 

De 23-jarige Araújo ligt net als Gavi nog tot medio 2023 vast in Camp Nou. Manchester United of Arsenal zal dus een transfersom moeten overmaken naar Barcelona als de koop wordt doorgezet. De transferwaarde van de Uruguayaan wordt geschat op 35 miljoen euro.