'Feyenoord kan gebruik maken van nieuwe regel en denkt aan Pyatov (37)'

'Feyenoord kan gebruik maken van nieuwe regel en denkt aan Pyatov (37)'

16-03-2022 18:10
154

Andriy Pyatov wordt mogelijk de nieuwe keeper van Feyenoord. De 37-jarige Oekraïner staat nu onder contract bij Shakhtar Donetsk, maar door een nieuwe FIFA-regel mag de ervaren goalie nog naar Rotterdam-Zuid komen.

Door de oorlog die in Oekraïne woedt, mogen spelers uit dat land (en buitenlandse spelers in Rusland) nog van club veranderen. Zij kunnen transfervrij vertrekken en het seizoen daardoor op een andere plek afmaken, waarna ze zich in de zomer weer moeten melden bij hun oorspronkelijke werkgever. Daar liggen kansen voor Feyenoord.

De Stadionclub zoekt namelijk een vervanger voor de geblesseerd geraakte Justin Bijlow en dat zou volgens 1908.nl weleens Pyatov kunnen worden. De 37-jarige keeper uit Oekraïne speelt bij Shakhtar Donetsk, maar die club kan dus niet meer in actie komen door de oorlog. Het wordt volgens het online platform wel lastig om hem binnen te halen.

Er is namelijk sprake van dienstplicht in Oekraïne en dat zou kunnen betekenen dat Pyatov moet vechten. Als Oekraïne geen toestemming geeft om die te ontlopen, kan de transfer dus al niet doorgaan. Het is daarnaast ook nog maar de vraag of de keeper zijn land wel wil verlaten en of Shakhtar mee wil werken.

1908 schrijft ook dat welke keeper er uiteindelijk nog naar Rotterdam-Zuid zou komen, dat die wel zal worden ingeschreven voor het restant van de Conference League. Feyenoord verdedigt donderdag een 5-2 voorsprong tegen Partizan Belgrado en de verwachting is dus wel dat er nog  minstens twee extra wedstrijden gespeeld zullen worden.