Tottenham geeft Veltman en co klop en mag nog hopen op Champions League-ticket

16-03-2022 22:22 Laatste update: 22:30
3

Tottenham Hotspur heeft de inhaalwedstrijd tegen Brighton & Hove Albion gewonnen. Aan de Engelse zuidkust werd het 0-2, waardoor het bereiken van tenminste de Conference League weer een stapje dichterbij gekomen is.

Om uitzicht te houden op deelname aan Europees voetbal en zelfs de route richting de Champions League nog een klein beetje in zicht te houden, was winst in Brighton noodzakelijk voor Antonio Conte en zijn mannen. De Italiaanse manager hield Steven Bergwijn op de bank en daarmee was Joël Veltman, die bij The Seagulls in de basis stond, de enige Nederlander die aan wedstrijdminuten kwam.

Dat drie punten een must waren, bleek niet echt uit het spel van Spurs. De thuisploeg wist gelijke tred te houden, had meer balbezit en speelde een vergelijkbaar aantal kansen bij elkaar, maar wist maar niet door te pakken. Dat deed Tottenham dan weer wel: vlak voor rust kwam het op voorsprong via Cristian Romero. Hij veranderde een schot van Dejan Kulusevski dusdanig van richting, dat het binnenviel.

In de tweede helft klaarde Harry Kane de klus. De topspits scoorde op het uur en met die 0-2 op zak was er geen vuiltje meer aan de lucht voor Tottenham, dat in het resterende half uur de wedstrijd simpel uitspeelde en de drie punten in de tas mee naar Noord-Londen nam. Voor Kane was de goal een bijzondere, want hij maakte zijn 95e in een uitwedstrijd in de Premier League. Dat deed nooit iemand hem voor.

De overwinning brengt Spurs voorlopig naar plek zeven, maar er is uitzicht op meer. Als de volgende inhaalwedstrijd ook wordt gewonnen, is Tottenham vijfde en komt de top-vier zelfs in zicht.