Jansen eerlijk: Nee, ik denk niet dat zij de bus gaan parkeren

Jansen eerlijk: "Nee, ik denk niet dat zij de bus gaan parkeren"

16-03-2022 23:37
28

FK Bodø/Glimt-trainer Kjetil Knutsen maakt zijn borst nat voor de tweede wedstrijd tegen AZ. Beide ploegen treffen elkaar donderdagavond weer in de achtste finale van de Conference League. De Noren verdedigen een 2-1 voorsprong.

"AZ speelt met hele hoge intensiteit, zet veel druk en werkt erg hard", zegt Knutsen op de persconferentie. "Ze zijn heel goed in de één tegen één, het is heel moeilijk om tegen te spelen. Als je onder de druk uitspeelt, reorganiseren ze zichzelf heel erg snel. Daardoor krijg je maar weinig tijd. Bij ons zal het vooral gaan over hoe we verdedigen."

AZ kan niet achterover leunen en moet op jacht naar de goal. "Helaas tellen de uitgoals niet meer dubbel, dus daar hebben we weinig aan", zegt AZ-trainer Pascal Jansen. "We zitten nu in de rust en gaan voor de gelijkmaker."

"Nee, ik denk niet dat zij de bus gaan parkeren. Je ziet dat ze hun eigen identiteit altijd nastreven. Het is een voetballende ploeg met veel specificieke kwaliteiten. We hebben het ervaren, het is aan ons om er beter tegen gewapend te zijn."