PSV wil 'historie schrijven' in Kopenhagen: 'Het is meer dan tien jaar geleden'

PSV wil 'historie schrijven' in Kopenhagen: 'Het is meer dan tien jaar geleden'

17-03-2022 13:30
51

Jordan Teze ervaart in de return tegen FC Kopenhagen geen extra druk, ondanks een vol Parken Stadion. De centrumverdediger van PSV hoopt donderdagavond de laatste acht van de Conference League te bereiken en daarmee geschiedenis te schrijven.

In Eindhoven werd het 4-4, waardoor PSV moet winnen om kwartfinales van de eerste editie van het Europese toernooi te bereiken. "Dat is al een tijdje terug", wordt Teze geciteerd door Voetbal International, doelend op een plek bij de laatste acht. "Dat is iets meer dan tien jaar geleden (PSV verloor in 2011 in de kwartfinales van de Europa League van Benfica, red.). Het zou mooi zijn nu nieuwe historie te schrijven."

Teze beseft dat de ambiance groots zal zijn. "Het is wel één van de grootste wedstrijden die ik ga spelen." Desalniettemin raakt de rechtspoot niet snel onder de indruk en benadert hij het duel met Kopenhagen als iedere andere wedstrijd. "Er komt iets meer druk bij kijken. Ik ben gewoon blij dat ik dit duel mag voetballen en ik maak er het beste van."

Kopenhagen en PSV trappen donderdagavond om 18.45 uur af in het Parken Stadion. Door het vervallen van de uitdoelpuntenregel gaat PSV enkel door bij winst of na een gewonnen strafschoppenserie.