De Ligt veroordeeld: 'Het overkomt hem te vaak en hij wijst weer naar anderen'

De Ligt veroordeeld: 'Het overkomt hem te vaak en hij wijst weer naar anderen'

17-03-2022 14:32
93

Matthijs de Ligt kreeg na de Champions League-uitschakeling van Juventus tegen Villarreal forse kritiek in de RTL7-studio. Ron Vlaar en Hedwiges Maduro zien de verdediger steeds dezelfde fouten maken.

Juventus werd in Turijn te kijk gezet door Villarreal (0-3) en De Ligt speelde een negatieve hoofdrol: eerst ontsnapte Pau Torres, de maker van het tweede doelpunt, aan zijn aandacht en in de slotminuten veroorzaakte de oud-Ajacied een strafschop.

Wedden

Meer odds

"Hij laat een man uit zijn rug vertrekken en verwacht volgens mij dat de bal wordt weggekopt. Maar hij laat wel zijn man lopen", zegt Maduro over het eerste moment. "Je kan niet denken dat iemand anders die bal wel even wegkopt. Je moet andersom denken, dat niemand hem wegkopt. Ik hoop dat hij ervan leert." Het is een repeterend verhaal, vindt Vlaar. "Hij staat uit en hij wijst weer naar anderen."

De Ligt veroorzaakte ook een penalty, nadat hij uitgleed en de bal tegen zijn arm kreeg. "Op een belangrijk moment glijdt hij weg, net als bij het Nederlands elftal", refereert Vlaar aan de handsbal van De Ligt tijdens de EK-wedstrijd tegen Tsjechië. Hij kreeg rood, waarna Oranje ten onder ging. "Het blijft wel aan hem plakken, dit soort momentjes. Het is heel ongelukkig, maar het overkomt hem te vaak."