Het rapport van PSV: defensieve zekerheid en een maestro op het middenveld

17-03-2022 20:35
109

PSV is door naar de kwartfinales van de Conference League en dat gebeurde op zeer overtuigende wijze. De Eindhovenaren streden voor elke meter in het Parkenstadion en dat leverde naast een 0-4 zege ook een uitstekend rapport van VoetbalPrimeur op.

Joël Drommel – 6.5: de keeper van PSV kreeg weinig te doen en dan zijn er ook weinig momenten waarop je een fout kan maken. De nul gehouden betekent automatisch een ruime voldoende voor een keeper.

Mauro Júnior – 7: je kan je al bijna geen PSV meer zonder Mauro voorstellen en dat is eigenlijk heel bijzonder. De Braziliaan heeft namelijk al op drie posities gespeeld en blijkt nu dus ook als rechtsback prima uit de voeten te kunnen. Phillipp Mwene krijgt het nog lastig om zich weer terug in de basis te spelen.

Jordan Teze – 8: Kopenhagen kreeg geen poot aan de grond in het PSV-strafschopgebied en dat was met name te danken aan Teze, die een dijk van een wedstrijd speelde. De centrale verdediger heerste, was de Deense aanvallers continu te slim af en maakte ook in balbezit de goede keuzes.

Olivier Boscagli – 7: was minder aanwezig dan zijn kompaan in het centrum van de verdediging, maar een goede verdediging valt of staat niet met de prestaties van één man. Boscagli moet dus ook credits krijgen voor het potdicht houden van de Eindhovense linies.

Philipp Max – 7: eindelijk zagen we de Duitse linksback weer zoals we hem kennen van vorig seizoen: dominant, aanvallend en ouderwets 'stierend' op de linkerkant. Dat leverde in de eerste helft de 0-2 op toen Max een voorzet verzorgde waar Mario Götze maar tegenaan hoefde te lopen. Goed gedaan.

Ibrahim Sangaré – 7.5: de laatste weken maakt Sangaré weer wat 'Sangaré-foutjes', maar daar was in de Deense hoofdstad geen sprake van. Samen met Gutiérrez zat hij er bovenop wanneer Kopenhagen eruit dacht te gaan komen. Het sterke lijf van de Ivoriaan zat er heel, heel vaak tussen.

Erick Gutiérrez – 7: de Mexicaan was onzichtbaar in de goede zin van het woord. 'Guti' loopt gaatjes dicht, geeft de simpele balletjes die aan de basis staan van een aanval en zit ertussen wanneer dat nodig is. Daarnaast was hij, net als de overige PSV'ers, onvermoeibaar.

Mario Götze – 8.5: steeds vaker verguisd, maar in het Parkenstadion klonk het 'Super Mario' als vanouds weer uit de PSV-kelen. Götze was overal aanwezig, had een aandeel in elke Eindhovense aanval en stond met een leep balletje aan de basis van de 0-1. Even later maakte hij ook nog de 0-2 en die goal verdiende hij ook.

Ritsu Doan – 7: was lange tijd de ongelukkigste van de PSV-aanvallers, omdat de meeste van zijn acties mislukten. De Japanner deed zijn best en speelde zeker geen slechte wedstrijd, maar kon zijn stempel maar niet drukken. In minuut 81 gebeurde dat alsnog: assist Doan, goal Zahavi.

Eran Zahavi – 7.5: zijn er nog fans van PSV die het niet in Zahavi zien zitten? Natuurlijk is de spits geen technisch wonder, maar de Israëliër trof wel opnieuw doel en deed dat alweer voor de vijfde keer op rij. Hij leeft voor het maken van goals en deed dat twee keer.

Cody Gakpo – 7: de aanvoerder van PSV was minder dwingend dan we van hem gewend zijn. Toch is het heerlijk om een speler als Gakpo in je team te hebben, puur omdat de tegenstander weet dat hij altijd wat kan bewerkstelligen. Dat was ook zijn nadeel toen hij door Vavro uit de wedstrijd werd getrapt.

Invallers

Joey Veerman – 6.5: viel na 53 minuten in voor de geblesseerd uitgevallen Cody Gakpo. Met een 0-2 voorsprong op zak was het voor heel PSV, en dus ook voor Veerman, zaak om de bal in de ploeg te houden en geen gekke dingen te doen. Dat deed de Volendammer goed.

Carlos Vinícius – x: viel na 83 minuten in voor Eran Zahavi en speelde te kort voor een beoordeling.

Noni Madueke – x: viel na 83 minuten in voor Ritsu Doan en maakte de 0-4, maar speelde wel te kort voor een beoordeling.

Yorbe Vertessen - x: viel na 90 minuten in voor Erick Gutiérrez en speelde te kort voor een beoordeling.

Bruma - x: viel na 90 minuten in voor Mario Götze en speelde te kort voor een beoordeling.