Sterk PSV controleert in Kopenhagen en bereikt kwartfinale van Conference League

17-03-2022 20:34 Laatste update: 20:35
120

PSV heeft de kwartfinales van de Conference League bereikt. De ploeg van trainer Roger Schmidt won op bezoek in Kopenhagen met 0-4, na het 4-4 gelijkspel van vorige week in het Philips Stadion. Eran Zahavi (2x), Mario Götze en Noni Madueke maakten het verschil.

Waar PSV in de eerste wedstrijd zeer slap begon, daar ging het in de return wél voortvarend van start. Al na tien minuten spelen zette Zahavi PSV op een 0-1 voorsprong, door te profiteren van een fout van Karl-Johan Johnsson, de Zweedse keeper van Kopenhagen. In het vervolg van de eerste helft gaf PSV zeer weinig weg, Kopenhagen kwam nauwelijks voor het doel van Joël Drommel.

Vlak voor rust wist een goed spelend PSV de marge te verdubbelen. Götze was het eindpunt na een vloeiend lopende aanval. De Duitser tikte bij de tweede paal een uitstekende voorzet van Philipp Max achter Johnsson, waarmee hij de virtuele stand op 4-6 bracht in het voordeel van PSV.

Na rust hoefde PSV niet zo nodig meer, maar ondanks het feit dat de Eindhovenaren wat minder risico namen in de aanval, wist ook Kopenhagen nauwelijks gevaarlijk te worden. Toch viel er ook wat te treuren voor de ploeg: Cody Gakpo moest het veld met een blessure verlaten na een aanslag van Kopenhagen-speler Denis Vavro. Een rode kaart was op zijn plaats geweest. De Schotse scheidsrechter William Collom - die niet de beste wedstrijd van zijn carrière floot - zag er slechts geel in.

Zonder al te veel moeite bleef PSV op de been in het Parken Stadion en ruim tien minuten voor tijd besliste Zahavi het tweeluik definitief in het voordeel van PSV door de 0-3 te maken. Het slotakkoord was voor invaller Madueke, die een doelpunt meepikte na de volgende fout van Johnsson.

PSV mag zich op gaan maken voor de kwartfinales van de Conference League. Vrijdag wordt er om 15.00 uur geloot in Nyon: dan wordt voor PSV duidelijk wie de volgende tegenstander gaat worden.