Feyenoord op rapport: 5,5 ondergrens, 7,5 bovengrens in niets-aan-de-hand-potje

Feyenoord op rapport: 5,5 ondergrens, 7,5 bovengrens in niets-aan-de-hand-potje

17-03-2022 22:51
41

Een 5-2 voorsprong bij aanvang en een Klassieker in het verschiet: uit alles bleek dat Partizan Belgrado-thuis een tussendoorwedstrijdje was voor Feyenoord. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit na de 3-1 in De Kuip, dankzij treffers van Cyriel Dessers, Reiss Nelson, Partizan-spits Ricardo Gomes en Bryan Linssen.

Ofir Marciano – 6: Hij heeft in elk geval wat wedstrijdritme op kunnen doen, voordat hij Justin Bijlow mag vervangen in Amsterdam. Maar of hij er klaar voor is? Dat kunnen we op basis van deze wedstrijd eigenlijk niet zeggen. De Israëliër kreeg drie schoten te verwerken: twee makkelijke vangballen en één schot van Gomes, dat hem te machtig was.

Lutsharel Geertruida – 7,5: Landgenoot Queensy Menig had een lastige vond tegen Geertruida, die de linksbuiten volledig in zijn zak had. Dat een speler als Geertruida in principe back-up is – als rechtsback en als centrale verdediger – is pure luxe voor Feyenoord. Dusan Tadic is alvast gewaarschuwd.

Fredrik Aursnes – 6,5: Het gemis van steunpilaar Gernot Trauner werd opgevangen door Aursnes één linie naar achteren te halen. Zo'n experiment kon Feyenoord zich permitteren, maar als Trauner en/of Marcus Holmgren Pedersen zondag terug is, zal de Noor weer op het middenveld plaatsnemen: daar komt hij ook veel beter tot zijn recht. Positioneel redt Aursnes zich wel, maar als hij één op één moet verdedigen, is hij toch kwetsbaar.

Marcos Senesi – 7: Normaal gesproken is kompaan Trauner de grote blikvanger achterin, nu mocht Senesi de gelegenheidsdefensie van Feyenoord aansturen. Dat deed de rustig spelende Argentijn ondanks die ene goal met verve.

Ramon Hendriks – 6,5: De centrale verdediger mocht als linksback opdraven, tegen een directe tegenstander voor wie Benfica en Liverpool ooit miljoenen over hadden. Lazar Markovic heeft zijn beste tijd echter wel gehad en werd pas gevaarlijk in de slotfase, toen Feyenoord al met zijn hoofd bij De Klassieker was. Hendriks bracht logischerwijs niet wat Tyrell Malacia doorgaans wel brengt, maar hield zich keurig staande.

Jens Toornstra – 6,5: Hij komt altijd weer bovendrijven bij Feyenoord, ook in zijn achtste seizoen in Rotterdamse dienst. Zijn fortuinlijke 'assist' op Dessers en zijn veel mooiere pass op Linssen waren de beloning voor weer negentig minuten noeste arbeid. Ook zondag kan Feyenoord weer op zijn langstdienende speler rekenen.

Guus Til – 7,5: Voor Feyenoord hoefde het niet zo nodig, maar Til had er als vanouds zin in en bleef rennen. Eén van zijn prima loopacties leidde de 2-0 van Nelson in.

Orkun Kökcü – 6,5: Aangezien hij geschorst is voor zondag, kon Kökcü wel voluit gaan op deze Europese avond. De Turkse international was weer de drijvende kracht achter een hoop Feyenoord-aanvallen, maar speelde wel iets slordiger dan normaal.

Reiss Nelson – 7,5: Links voorin hoeft Feyenoord uiteraard niets te veranderen, maar de rechtsbuitenpositie is al lange tijd een zorgenkindje. Wellicht brengt Nelson daar verandering in: de Engelsman maakte donderdagavond een prima indruk, pakte uit met een frivoliteitje op zijn tijd en schuwde ook de vuile meters niet. Na een uur spelen werd hij gewisseld, maar pakte hij toch zijn doelpuntje mee.

Cyriel Dessers – 6,5: Analist Wim Kieft vergeleek hem met Filippo Inzaghi. Eerst had hij pech dat zijn treffer wegens buitenspel terug werd verkeerd, kort voor rust had hij wel het geluk dat een spits in vorm heeft. En zo brak hij toch de wedstrijd open, hoewel hij niet eens zo'n sterke wedstrijd speelde.

Luis Sinisterra – 7: Het moge duidelijk zijn dat rechtsback Aleksandar Lutovac niet wekelijks zo'n getructe tegenstander tegenkomt in de Servische competitie. Sinisterra speelde gedoseerd, maar bij vrijwel al zijn dribbels, schijnbewegingen en steekpasses was het alarmfase 1 bij Partizan.

Invallers
Patrik Walemark – 5,5: Loste na een uur spelen Nelson af, bij een stand van 2-0, op een moment dat Feyenoord de voet van het gaspedaal haalde. Van de Zweed hebben we dus niet veel vernomen.

Bryan Linssen – 7: Kwam tegelijkertijd binnen de lijnen voor de andere doelpuntenmaker en kampte met hetzelfde euvel als Walemark. Nu hij zijn plekje in de spits kwijt is aan Dessers, was Linssen ongetwijfeld vastbesloten om zich te laten zien in het half uur dat hij kreeg. Daar kwam aanvankelijk weinig van terecht, maar in de slotminuten werd hij alsnog beloond.

Jorrit Hendrix – x: Loste Til af in de slotfase en speelde te kort voor een beoordeling.

Alireza Jahanbakhsh – x: Maakte de wedstrijd vol als vervanger van Sinisterra en speelde te kort voor een beoordeling.

Mimeirhel Benita – x: Viel tegelijkertijd in voor Aursnes en speelde te kort voor een beoordeling.