Europa League-specialist vliegt eruit, Bosz en Lyon rekenen af met Porto

Europa League-specialist vliegt eruit, Bosz en Lyon rekenen af met Porto

17-03-2022 23:36
17

De Europa League gaat verder zonder haar recordkampioen. Sevilla, specialist in het winnen van het tweede Europese clubtoernooi, vond donderdagavond zijn Waterloo in het London Stadium.

West Ham United - Sevilla 2-0 (na verlenging)
De Spanjaarden wonnen vorige week met 1-0 in eigen huis en moesten dus zorgen dat ze minstens een gelijkspel overhielden aan de uitbeurt in Londen. Dat was echter buiten The Hammers gerekend, die al in de eerste helft zaken deden en via Tomas Soucek verdiend op een 1-0 voorsprong kwamen. Daar bleef het lang bij en dus was verlenging nodig, waarin West Ham uiteindelijk toesloeg.

Het was uitgerekend Andriy Yarmolenko die in minuut 112 het net vond en de Engelsen daarmee op 2-0 voor en aan de leiding over twee wedstrijden bracht. De Oekraïener, die in de competitie ook al scoorde en toen zeer emotioneel werd, bleek uiteindelijk ook de matchwinner te zijn. Sevilla kwam namelijk niet meer terug en daardoor kunnen zij dit jaar de Europa League niet meer winnen.

Olympique Lyonnais - FC Porto 1-1
Voor Peter Bosz en zijn Lyon was een gelijkspel in eigen huis genoeg om de 1-0 voorsprong, die vorige week verkregen werd in Portugal, over de streep te trekken. Dat gelijkspel kwam er ook, aangezien Moussa Dembélé al vroeg 1-0 maakte en er na de 1-1 van Pepe in minuut 27 bar weinig meer gebeurde in het Groupama Stadium. De Fransen overleefden ook de Porto-stormloop in de slotfase en melden zich bij de laatste acht.

Overige uitslagen in de Europa League
Eintracht Frankfurt - Real Betis 1-1
Bayer Leverkusen - Atalanta 0-1
Rode Ster Belgrado - Rangers 2-1
Galatasaray - Barcelona 1-2
AS Monaco - Braga 1-1

Overige uitslagen in de Conference League
Basel - Olympique Marseille 1-2
Stade Rennais - Leicester City 2-1
KAA Gent - PAOK 1-2
LASK - Slavia Praag 4-3