'Anderlecht-etalage geopend: Wellenreuther, Vlap en oude Vitesse-bekende genoemd'

'Anderlecht-etalage geopend: Wellenreuther, Vlap en oude Vitesse-bekende genoemd'

18-03-2022 11:35
22

Anderlecht wil na dit seizoen opruimen en zet een aantal spelers in de etalage. De Waalse krant La Dernière Heure noemt drie huurlingen als voorbeeld van spelers die geld in het laatje kunnen brengen: twee Eredivisie-spelers en een oude Vitesse-bekende.

Timon Wellenreuther verkaste in 2020 van Willem II naar Anderlecht en keepte in zijn eerste seizoen 27 wedstrijden. Nadat Hendrik Van Crombrugge weer de voorkeur kreeg onder de paars-witte lat, keerde Wellenreuther op huurbasis terug in Tilburg. Het contract van de Duitser loopt nog tot 2024 door, maar volgens La Dernière Heure wil Anderlecht hem dus verkopen.

Dat Michel Vlap niet op een doorbraak in Brussel hoeft te rekenen, was al langere tijd duidelijk. De Fries kwam in 2019 voor circa zeven miljoen euro over van sc Heerenveen, maar werd vorig seizoen al bij Arminia Bielefeld gestald en speelt momenteel voor FC Twente. Ook zijn contract loopt nog door tot medio 2024.

Mohammed Dauda is de volgende gegadigde. De Ghanees speelde in het voorjaar van 2019 voor Vitesse, werd ook aan het Deense Esbjerg verhuurd en speelt nu voor het Spaanse FC Cartagena. Na dit seizoen gaat hij zijn laatste contractjaar bij Anderlecht in.