Van Gaal kondigt Oranje-'verrassingen' aan: 'Wil ander systeem implementeren'

Van Gaal kondigt Oranje-'verrassingen' aan: 'Wil ander systeem implementeren'

18-03-2022 12:32 Laatste update: 12:44
55

Louis van Gaal heeft liefst 28 spelers geselecteerd voor de oefeninterlands van het Nederlands elftal met Denemarken en Duitsland. Volgens de bondscoach is daar een duidelijke reden voor.

"Voor dit trainingskamp heb ik een grote groep spelers uitgenodigd. Onze voorbereiding op het WK in Qatar begint tenslotte volgende week. Daarbij komt dat ik een ander systeem wil gaan implementeren. Dan kun je beter zoveel mogelijk spelers daarin onderwijzen", zo laat Van Gaal weten aan OnsOranje. "Het wordt een heel intensieve week voor de internationals."

Jordan Teze is de meest opvallende naam in de Oranje-selectie. De verdediger van PSV behoorde niet tot de voorselectie, maar is wel uitgenodigd. "We volgen hem natuurlijk iedere week. Hij komt erbij doordat hij opvalt met een bepaalde kwaliteit. En dat is zijn opbouwende kwaliteit. Omdat Stefan de Vrij geblesseerd is, moeten we zijn positie invullen. En dat is Teze."

Ook Hans Hateboer is weer eens van de partij. "Wij hebben niet alleen een lijst van internationals, maar hebben ook een schaduwlijst. Daar stonden Frimpong en Hateboer op. Wij hadden de voorkeur voor Frimpong, maar helaas is die geblesseerd geraakt. Toen zijn we snel naar Hateboer gegaan."

Van Gaal kijkt uit naar de duels met Denemarken en Duitsland. "Ik denk in ieder geval dat zij op hetzelfde niveau bivakkeren, of zelfs hoger. Dat betekent dat we onder druk komen te staan. Zij kunnen ook voor een snelle omschakeling zorgen, daar hebben wij nog nooit voor gestaan en dat is heel belangrijk. Kunnen wij daar onderuit voetballen?", besluit de keuzeheer, die alvast 'verrassingen in de opstellingen' aankondigt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie