AZ bevestigt Wijndal-nieuws en verzekert zich van hogere transfersom

AZ bevestigt Wijndal-nieuws en verzekert zich van hogere transfersom

AZ heeft bevestigd dat Owen Wijndal een nieuw contract heeft getekend. De clubleiding verlengt de verbintenis van de aanvoerder met één seizoen: tot 2024. Daarmee is AZ gegarandeerd van een hogere transfersom.

Wijndal had nog een contract tot 2023. Nu hij met één jaar heeft bijgetekend, kan AZ voor hem een hogere transfersom vragen. "Een contract tekenen is altijd een speciaal moment. Ik had nog maar een eenjarig contract, dan loop je het risico transfervrij de deur uit te lopen. Maar ik heb hier zoveel meegemaakt en zoveel aan AZ te danken dat ik dat niet wil. We hebben daarom nu goede afspraken gemaakt waardoor ik de club help en de club mij helpt", zegt Wijndal op de clubsite van AZ. "Uiteindelijk wil ik een mooie stap maken, maar ik ben nu de trotse aanvoerder van AZ en heb het hier hartstikke naar mijn zin."

Directeur Voetbalzaken Max Huiberts is blij dat Wijndal zijn krabbel heeft gezet onder een nieuw contract. "Ik merk ook heel erg bij jongens die vanuit de AZ Jeugdopleiding zijn doorgestroomd naar het eerste elftal, of het nu Guus, Calvin, Myron of Teun (Til, Stengs, Boadu, Koopmeiners, red.) is: ze weten allemaal waar ze vandaan komen en houden er een goed gevoel aan over als zij iets voor de club kunnen betekenen. Dat geldt ook voor Owen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s