'Denk dat Van der Sar de afspraak tussen Ten Hag en Overmars respecteert'

'Denk dat Van der Sar de afspraak tussen Ten Hag en Overmars respecteert'

18-03-2022 17:52
57

Clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf rekent erop dat Erik ten Hag na dit seizoen weg is bij Ajax. Die conclusie trekt hij onder meer vanwege de aanstelling van Klaas-Jan Huntelaar, waarin Ten Hag niet gekend was. Verweij is uitgesproken en denkt dat het tijdperk-Ten Hag na 4,5 jaar ten einde komt.

"Of Ten Hag blijft? Nee, dat denk ik niet", zegt Verweij bij NH Sport. "Ik dacht dat de leiding van Ajax hem aan zijn contract zou willen houden, omdat Marc Overmars al vertrokken is. Maar op de persconferentie gaf hij aan dat hij niet gekend was in de keuze voor Klaas-Jan Huntelaar. Dan kun je de conclusie trekken dat Ten Hag niet heel bepalend is in het beleid van volgend seizoen, anders heb je inspraak in met wie je samenwerkt."

Verweij denkt dat Ten Hag en Overmars de afspraak hadden dat de Tukker weg mag als er een mooie club voorbij komt. In het geruchtencircuit wordt Manchester United genoemd. "Ik denk dat Van der Sar die afspraak zal respecteren. Als er een club als Manchester United komt, denk ik dat je als Nederlandse trainer die kant op wil." Of de hele technische staf na het vertrek van Ten Hag uit elkaar valt? "Dat denk ik niet. Ik hoorde dat Mitchell van der Gaag wel op de nominatie staat om mee te gaan."

Door supporters en diverse analisten wordt Peter Bosz naar voren geschoven als mogelijke opvolger. "Die zit niet heel stevig in het zadel bij Olympique Lyon. Ik denk dat het een hele goede kandidaat zou zijn."