'Het is bij Ajax al een hele tijd crisis zonder dat we het benoemen'

'Het is bij Ajax al een hele tijd crisis zonder dat we het benoemen'

18 maart - 18:29
157

Aad de Mos roept op tot verandering bij Ajax. Het is volgens de analist al langere tijd crisis in Amsterdam, maar wordt dat niet zo benoemd. Na de uitschakeling tegen Benfica kan het zo niet langer, zegt De Mos.

Tegen Feyenoord moet Ajax zich zien te herpakken. Op basis van de statistieken heeft Ajax de punten al binnen. "Ajax speelt meestal goed tegen Feyenoord. Het is te hopen dat de spelers die niet in vorm zijn, in vorm komen. Vooral Tadic, Antony en Berghuis zijn jongens die in de problemen zitten.", zegt De Mos in de voetbalpodcast van De Telegraaf. 

De Mos doet een beroep op trainer Erik ten Hag. "Ten Hag leest de wedstrijd niet goed. Het duurt veel te lang voor hij wisselt. Dat deed hij in Lissabon te laat en in Amsterdam ook. Brobbey had veel eerder gebracht moeten worden. Hij had Haller niet hoeven wisselen, maar had Brobbey erbij kunnen zetten om iets te forceren. Dan was Benfica waarschijnlijk in de problemen gekomen. Je moet ook lef tonen in dit soort wedstrijden en niet wegduiken in de dug-out als het niet loopt. Je moet ook wat vuur tonen en de boel een beetje aanwakkeren als het een dooie boel wordt, want dat was het."

"Ajax moet bij zichzelf te rade gaan en wat agressiever zijn. Het is allemaal te vrijblijvend. Vanuit de leiding, maar ook vanuit de spelers. Het is altijd gezellig, lachen en leuk, voor de wedstrijd een balletje trappen met je kinderen op het veld. Ik hou daar niet zo van. Ze moeten voor elkaar wat harder zijn", zegt De Mos.

"Ten Hag zegt altijd: de grootste concurrent zijn we zelf. Maar dan moet je ook eens ingrijpen en jongens op de bank zetten zodat ze voelen dat het zo niet verder kon. Tadic mag ook wel eens gewisseld worden, toch? Het is al een hele lange tijd crisis zonder dat we dat echt benoemen. Het zou zomaar een seizoen zonder prijzen kunnen worden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie