Van der Vaart grijpt in in tot twee keer toe gestaakte Esbjerg-wedstrijd

18-03-2022 21:40
25

Rafael van der Vaart heeft vrijdagavond brandjes moeten blussen in de wedstrijd tussen zijn club Esbjerg FB en Lyngby BK. De wedstrijd werd tot twee keer toe onderbroken en Van der Vaart ging verhaal halen bij de harde kern.

Supporters van Esbjerg gooiden vuurwerk op het veld nadat Lingby op voorsprong was gekomen en Esbjerg met tien man verder moest. De scheidsrechter onderbrak de wedstrijd voor enkele minuten, maar daarmee was de onrust niet voorbij. In de tweede helft werd het 0-2 en 0-3, waardoor de frustratie bij de Esbjerg-achterban groter en groter werd.

Weer gooiden ze vuurwerk op het veld en weer werd de wedstrijd stilgelegd. Van der Vaart ging verhaal halen en keurde de actie van de supporters in duidelijke taal af. 'Hij schopte een bal naar ze toe', schrijft Ekstrabladet. De wedstrijd werd hervat, maar de spelers bleven demonstratief staan. Na precies negentig minuten floot de scheidsrechter af.

"Iedereen bij Esbjerg distantieert zich van wat er vanavond is gebeurd, en onze veiligheidschef is op dit moment volop in gesprek met de politie", zegt persvoorlichter Kenni Poulsen van Esjberg tegen EkstraBladet.