Blind reageert op kritiek bij Ajax: 'Ik verdien ook een bepaalde waardering'

Blind reageert op kritiek bij Ajax: 'Ik verdien ook een bepaalde waardering'

19 maart - 10:52
168

Daley Blind ligt niet wakker van de kritiek die hij in de afgelopen maanden kreeg. De routinier vindt dat hij dit seizoen vrij constant is en verdient naar eigen zeggen 'een bepaalde waardering' bij Ajax.

Dit seizoen speelt Blind als linksback, maar hij kreeg de laatste maanden meermaals kritiek. Verdedigend oogt de linkspoot niet altijd even sterk. Blind maakt zich echter niet druk om de kritische geluiden. "Mentaal ben ik sterk", vertelt hij tegenover De Volkskrant. "Uiteindelijk speel ik het spelletje voor mijn team en voor mezelf, en niet voor de buitenwacht, al ben ik kritisch op mezelf. Maar ik verdien ook een bepaalde waardering."

Blind vindt dat hij dit seizoen goede en mindere wedstrijden heeft gespeeld. "Al met al is het vrij constant. Ik ben geen samenvattingenvoetballer die naar voren komt als de supporter voor de tv zit. Je ziet vaak assists en doelpunten in de samenvatting. Iedereen heeft trouwens wel eens een mindere dag op zijn werk. Maar als je bij Ajax speelt, wordt dat door grote aantallen gezien, dan valt het op."

Van de opmerkingen dat hij en Dusan Tadic hun beste periode als voetballer hebben gehad, wil Blind niets weten. "Als je kijkt naar de statistieken van Dusan Tadic, kun je moeilijk zeggen dat hij over zijn top is. Volgens mij hebben Tadic en ik ongeveer de meeste minuten gemaakt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie