TOP Oss stuurt clubicoon weg en rept van 'een incident binnen de club'

TOP Oss stuurt clubicoon weg en rept van 'een incident binnen de club'

19-03-2022 13:31
49

Marcel van der Sloot maakt geen onderdeel meer uit van de technische staf van TOP Oss. De voormalig middenvelder, die publiekslieveling werd in het Osse Kuipje, is betrokken geweest bij een incident.

In een statement op de website van TOP wordt uitgelegd waarom Van der Sloot weggestuurd is. 'De aanleiding is een incident dat eerder deze week binnen onze club plaatsgevonden heeft', zo valt er te lezen. 'De ontstane situatie zorgde voor te veel onrust binnen de club, waarna in goed overleg met de betrokkenen is besloten dat Marcel voorlopig afstand neemt.'

De interim-clubleiding van Oss, dat nog altijd op zoek is naar een opvolger voor de naar De Graafschap vertrokken technisch directeur Peter Bijvelds, meldt dat er nog gesproken wordt over het vervolg van de situatie rond Van der Sloot. Daarnaast wordt er benadrukt dat het 'in deze fase goed is om de rust te bewaren en de focus op de laatste wedstrijden van het seizoen te houden'.

Van der Sloot speelde ruim 200 wedstrijden voor TOP Oss, waarin hij 58 doelpunten maakte. Sinds 2017 fungeerde hij als assistent bij de Brabanders, waar hij hoofdtrainers Klaas Wels en nu Bob Peeters ondersteunde.