Arsenal doet goede zaken in strijd om CL-ticket na lastige tweede helft bij Villa

19-03-2022 15:27 Laatste update: 15:27
8

Arsenal heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om een Champions League-ticket. The Gunners wonnen met 0-1 op bezoek bij Aston Villa door een doelpunt van Bukayo Saka

In de eerste helft was Arsenal heer en meester. De ploeg uit Londen combineerde makkelijk en kwam in de eerste tien minuten al drie keer gevaarlijk voor het doel van Emiliano Martínez, die in het verleden nog onder de lat stond bij Arsenal. Die hield zijn doel in eerste instantie schoon, maar zag er na dertig minuten spelen niet goed uit toen Saka het probeerde vanaf de rand van de zestienmeter. Martínez liet de op het oog houdbare bal langs zich heen in het doel glippen.

Een aantal minuten later werd het onvriendelijk op het veld, toen Tyrone Mings na een harde tackle op de bal de voet van Saka raakte. Scheidsrechter Andy Madley gaf de Aston Villa-verdediger (terecht) een gele kaart, al dachten de Arsenal-spelers aan rood.

In de tweede helft had Arsenal het een stuk lastiger, maar de echt grote kansen voor Villa bleven uit. Toen Steven Gerrard na een minuut of zeventig Bertrand Traoré en Leon Bailey bracht en niet veel later ook Danny Ings, kwam de thuisploeg gevaarlijker voor het doel van Bernd Leno. De treffer wilde echter niet vallen.

Door de overwinning staat Arsenal stevig op plek vier in de Premier League, die aan het einde van het seizoen een Champions League-ticket op zou leveren. The Gunners staan vier punten los van Manchester United, dat ook nog een wedstrijd meer gespeeld heeft.