'Sinisterra zou wel bij Ajax kunnen passen, hij is een beetje een type-Neres'

'Sinisterra zou wel bij Ajax kunnen passen, hij is een beetje een type-Neres'

20-03-2022 08:13
117

Ajax heeft zondag tijdens De Klassieker vooral in de aanval meer kwaliteit dan Feyenoord. In die linie is het verschil tussen de aartsrivalen het grootst, stellen Jan Everse, Hedwiges Maduro en Jan van Halst in gesprek met Voetbal International.

"Voorin heeft Ajax op iedere plek spelers met meer kwaliteit", begint Everse, die ook vindt dat de Amsterdammers op het middenveld meer smaken hebben. "Achterin vind ik de verschillen kleiner. De backs van Ajax zijn beter, maar het centrum van Feyenoord staat uitstekend met Marcos Senesi en Gernot Trauner. Ajax is met Timber en Lisandro Martínez wel beter, maar ook niet veel. Ajax heeft in iedere linie meer creativiteit en dat is ook niet gek. Er is simpelweg meer kwaliteit."

Ook Maduro ziet voorin het meeste kwaliteitsverschil. "Al vind ik de verschillen ook niet supergroot. Ajax heeft voorin Antony, Dusan Tadic en Haller lopen. Dat zijn echte klasbakken, bepalende spelers die continu het verschil maken. Bij Feyenoord zijn er te veel wisselingen. Alleen bij Sinisterra is het duidelijk dat hij moet spelen. Hij is iemand die opvalt en dreiging heeft met zijn snelheid. Hij zou wel bij Ajax kunnen passen. Hij is een beetje een type-Neres."

Voor Van Halst is het eveneens duidelijk. "Ajax kan spelen met Antony, Tadic en Haller. Sinisterra komt misschien nog een beetje in de buurt, maar Tadic en Antony zijn wel een klasse beter. Feyenoord is aan de rechterkant nog zoekende. Dan weer Toornstra, dan weer Jahanbakhsh, dan weer Reiss Nelson. Allebei zijn ze nog niet overtuigend geweest."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie