Veerman: 'Ik denk nu wel dat die vraagtekens zo langzamerhand weg zijn'

Veerman: 'Ik denk nu wel dat die vraagtekens zo langzamerhand weg zijn'

20-03-2022 09:04
34

Joey Veerman vindt dat hij voldoende bewezen heeft ook bij balverlies zijn mannetje te staan. De middenvelder van PSV merkt dat zijn verdedigende kwaliteiten vaak onderwerp van gesprek zijn.

"Het klopt, ik ken die geluiden ook en af en toe heb ik daar met de beelden erbij ook een gesprekje over met de trainers", zegt Veerman tegen Voetbal International. "Bij Heerenveen was het zo dat je gewoon met zijn allen in de zone goed druk gaf. Maar bij PSV is het zo dat degene die het meest dichtbij staat erop knalt. We pakken zo veel meer ballen af dan ik gewend was bij Heerenveen. Dat is ook logisch, het hoort bij een topclub."

De Volendammer denkt dat hij de twijfels wel heeft weggenomen sinds zijn transfer, al beseft hij dat hij onder een vergrootglas ligt. "Ja, het is al wel een paar keer gezegd. Alleen denk ik nu wel dat die vraagtekens zo langzamerhand weg zijn."

Trainer Roger Schmidt vindt dat Veerman zich snel aanpast bij PSV. "Kleine details zoals positionering of onderdeel zijn in de gegenpressing. Joey is ook een goede balveroveraar, slim in het kiezen van het juiste moment om de bal van achteren te stelen. Ik denk dat hij dit allemaal nu brengt. Ik ben niet verrast dat hij ook dit aspect beheerst, maar het was wel een beetje een vraagteken."