Tomasson wacht in Nederland op nieuwe uitdaging: 'Iets hoger dan Heerenveen'

Tomasson wacht in Nederland op nieuwe uitdaging: 'Iets hoger dan Heerenveen'

20-03-2022 12:50
40

Jon Dahl Tomasson werd genoemd als nieuwe trainer van sc Heerenveen, maar de keuze van de Friezen is gevallen op Kees van Wonderen. De 45-jarige Deen mikt zelf ook hoger na zijn vertrek bij Malmö FF, zo geeft hij aan bij Goedemorgen Eredivisie.

"Heerenveen is een mooie club, maar je bent ook gewend te winnen. De druk is groot als je alles gewend bent te winnen", steekt Tomasson van wal in het ESPN-programma. De oud-speler van onder meer Heerenveen en Feyenoord zet hoger in. "Iets hoger, een ander project. Het hangt ook af van de visie, stabiliteit en mogelijkheden van de club."

Tomasson is weer in Nederland na zijn vertrek bij Malmö FF. "Een club in Nederland? Dat hoeft niet per se, het gaat me om het project. Ik vond het verstandig om zes maanden te rusten na twee kampioenschappen. Ik wilde ook inspiratie op doen en ben in Engeland, Duitsland en Nederland geweest. Soms is het goed om even niets te doen. Ik had al aan de slag kunnen gaan, maar dat heb ik niet gedaan."

De voormalig aanvaller beleefde twee succesvolle seizoenen in Zweden. "Malmö is één van de grootste clubs in Scandinavië. Het was de bedoeling om kampioen te worden, waarde te creëren op het veld en de Champions League te halen. Dat is gelukt. Ik ben gestopt op het hoogtepunt en lekker teruggegaan naar Nederland. Sinds januari woon ik weer in Rotterdam. Ik wacht op een mooi project."