Vraagtekens bij beslissing Makkelie in Klassieker: 'Je zou kunnen zeggen: penalty'

Vraagtekens bij beslissing Makkelie in Klassieker: 'Je zou kunnen zeggen: penalty'

20-03-2022 17:20 Laatste update: 21-03-2022 08:52
210

Danny Makkelie heeft mogelijk een strafschop voor Feyenoord gemist in de Klassieker. Dat stelt ESPN-analisten Mario Been. Lisandro Martínez gaf Cyriel Dessers een beuk, terwijl de bal niet meer in de buurt was.

Dessers ging met veel pijn naar de grond, maar Makkelie wuifde het incident weg en ook de VAR greep niet in. "Ik moet zeggen: Makkelie verdient een compliment", begint Been in eerste instantie. "Die heeft enorm veel door laten gaan in deze wedstrijd, waar het halve dingetjes waren. Daar heb ik niet zo'n probleem mee. Ik vind dat hij echt goed gefloten heeft."

De oud-trainer van Feyenoord plaatst meteen een kanttekening: het fysieke duel tussen Martínez en Dessers had een penalty kunnen of misschien wel moeten opleveren. "Dit vind ik dus totaal geen intentie om een bal te spelen. Kijk, hij (Martínez, red.) zoekt hem (Dessers, red.) gewoon op. Dit is een overtreding, binnen de zestien, dan zou je kunnen zeggen: dit is een strafschop."

Vermoedelijk had de VAR een strafschop niet teruggedraaid, aldus Been. Collega-analist Marciano Vink is het daarmee eens. "Dit was gewoon totaal onnodig."