PSV scoort vijf keer tegen kansloos Fortuna Sittard en blijft in spoor Ajax

20-03-2022 18:35 Laatste update: 18:52
192

PSV heeft in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard geen fout gemaakt. Door goals van Philipp Max, Ritsu Doan, Eran Zahavi, Armindo Bruma en Carlos Vinícius werd het een zorgeloze zondag voor de Eindhovenaren (5-0), die daardoor weer op twee punten koploper Ajax staan.

Met Joey Veerman voor de geblesseerde Cody Gakpo in de basiself begon PSV voortvarend aan het thuisduel met degradatiekandidaat Fortuna Sittard. Max tekende na tien minuten voor de 1-0 door de rebound binnen te tikken, nadat doelman Yanick van Osch de eerste poging van Zahavi nog wist te keren.

PSV leek zich vier dagen na de indrukwekkende Conference League-zege op FC Kopenhagen niet heel druk te maken, maar het was ruim voldoende om Fortuna Sittard van het lijf te houden. Na 39 minuten werd het 2-0: Ritsu Doan scoorde na een dubbele combinatie met Zahavi. Meteen daarna maakte Zahavi er zelf 3-0 van. Het was alweer zijn zevende goal in de laatste zes wedstrijden.

In de tweede helft had PSV aanvankelijk moeite om de lijn door te trekken, ook omdat Van Osch - voormalig speler van de Eindhovenaren - een goede wedstrijd keepte in zijn honderdste optreden als prof. Toch liep PSV in de slotfase verdiend uit naar een grotere overwinning. Invallers Bruma en Vinícius tekenden voor de 4-0 en 5-0 in het Philips Stadion.

Door de overwinning blijft de achterstand van PSV op koploper Ajax twee punten met nog zeven speelronden te gaan. Na de interlandperiode hervat de ploeg van trainer Roger Schmidt de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen nummer vier FC Twente.