Mourinho zet vedette Abraham op scherp: 'Moet vaker, tegen Vitesse niet één keer'

Mourinho zet vedette Abraham op scherp: 'Moet vaker, tegen Vitesse niet één keer'

20-03-2022 20:58
3

AS Roma ontsnapte donderdag dankzij Tammy Abraham tegen Vitesse en de Engelsman blonk zondag uit tegen stadgenoot SS Lazio. De Engelsman maakte twee vroege goals, Roma zette zijn 3-0 overwinning voor rust al in de steigers en trainer José Mourinho was na afloop lovend.

Volgens de Portugees onderscheidde Abraham zich niet alleen met zijn doelpunten, maar ook met zijn werklust. "Hij moet elke wedstrijd met deze houding ingaan", liet hij na afloop weten aan DAZN. "Hoe hij druk zette, knokte, mee terug verdedigde, de bal bij zich hield… Dat heeft hij tegen Vitesse niet één keer gedaan. Maar ik weet dat hij kan, daarom vraag ik ook zoveel van Tammy."

In de altijd beladen derby tegen de stadgenoot had Roma de buit bij rust al binnen. De fans van de Giallorossi riepen al snel bij iedere geslaagde pass het welbekende ‘olé’, maar Mourinho was daar iets minder blij mee. "Ik houd daar niet van, want het beïnvloedt ook de spelers als ze het aan het einde van de wedstrijd horen, laat staan na 43 minuten", aldus Mourinho. "Respect voor de tegenstander is belangrijk. We wonnen met drie goals verschil, het hadden er vijf kunnen zijn, maar respect voor de tegenstander blijft belangrijk."