VP's Elftal van de Week: Klassieker levert vier spelers op, tweetal van PSV

VP's Elftal van de Week: Klassieker levert vier spelers op, tweetal van PSV

21-03-2022 10:00 Laatste update: 12:19
63

Twee keer Ajax, twee keer PSV en twee keer Feyenoord: de nummers één, twee en drie van de Eredivisie zijn hoflevanciers voor VP's Elftal van de Week, samen met FC Twente en FC Groningen. Ook Go Ahead Eagles, RKC Waalwijk en Sparta zijn van de partij.

Lars Unnerstall (FC Twente)
Hoe lang duurt het om Unnerstall een Nederlands paspoort te geven, vroeg ESPN-analist Marciano Vink zich dit weekend af. De Duitse doelman is bezig aan een topseizoen en pakte tegen PEC Zwolle uit met een katachtige redding.

Melle Meulensteen (RKC Waalwijk)
Met een van richting veranderd schot zette hij RKC naast Vitesse. Dat de Waalwijkers uiteindelijk ook wonnen, had vooral te maken met het verdedigende werk van Meulensteen.

Lisandro Martínez (Ajax)
Eén van de betere spelers in de Klassieker. Feyenoord liet het aankomen op een fysieke strijd en Martínez weet daar over het algemeen wel raad mee: arbiter Danny Makkelie liet veel toe en de Argentijn maakte daar dankbaar gebruik van.

Tyrell Malacia (Feyenoord)
Wanneer durft een grote buitenlandse club het aan met Malacia? De linksback staat er in de grote wedstrijden als hij er moet staan en deed dat ook in Amsterdam: of hij nou één op één met Antony stond, of Mazraoui opkwam: Malacia loste het op.

Ibrahim Sangaré (PSV)
In de weken na de Afrika Cup was hij geen schim van zichzelf, maar inmiddels zit Sangaré weer helemaal op zijn oude niveau. De Ivoriaanse middenvelder veroverde samen met Erick Gutiérrez de ene na de andere bal tegen het slordige Fortuna Sittard.

Fredrik Aursnes (Feyenoord)
Feyenoord heeft in de zomer een klasbak in huis gehaald. Aursnes is typisch zo'n speler die een team beter laat voetballen. De Noor rook tegen Ajax de kans om Steven Berghuis te bal te ontfutselen en leidde daarmee de 1-2 in.

Luuk Brouwers (Go Ahead Eagles)
Het voetballeven lacht Brouwers toe. De middenvelder van Go Ahead Eagles overklaste met zijn ploeg SC Cambuur, maakte weer een goal en nadert lijfsbehoud in het eerste seizoen na de terugkeer in de Eredivisie.

Ryan Gravenberch (Ajax)
Gravenberch was op de afspraak in de Klassieker. In misschien wel zijn laatste Ajax - Feyenoord gooide de negentienjarige middenvelder zijn voetballend vermogen én zijn imponerende fysiek in de strijd. Bayern München wacht.

Michel Vlap (FC Twente)
Twente blijft maar winnen in de Eredivisie, staat nog maar één punt achter nummer drie Feyenoord en ook bij Vlap begint het eindelijk te draaien. Met een knappe assist leidde hij winnende goal in tegen PEC Zwolle.

Michael de Leeuw (FC Groningen)
Strafschop versierd, doelpunt, kopbal op de paal: het was het middagje wel voor De Leeuw in Utrecht. De routinier (35) heeft een belangrijk aandeel in de Groningse opmars van de laatste maanden.

Eran Zahavi (PSV)
Het gaat uitstekend met Zahavi: in de laatste zes wedstrijden was hij goed voor zeven goals, waardoor hij nu gedeeld clubtopscorer is met Cody Gakpo. In het thuisduel met Fortuna Sittard was de Israëlische spits ook belangrijk als aangever.