Vitesse-icoon is belangrijk voor RKC: 'Betaal me wel scheel aan benzine'

Vitesse-icoon is belangrijk voor RKC: 'Betaal me wel scheel aan benzine'

21-03-2022 11:50
55

Alexander Büttner werd zondagmiddag matchwinner voor RKC Waalwijk en deed dat uitgerekend tegen 'zijn' Vitesse. De 33-jarige Achterhoeker maakte de 1-2 en juichte vervolgens ingetogen.

Na afloop sprak hij met De Gelderlander over dat gebaar. "Ik heb altijd bij Vitesse gevoetbald", legde Büttner uit, die wel blij was met zijn doelpunt. "Ik heb alleen maar mooie herinneringen aan de club. Dan toon ik ook respect. Maar uiteraard ben ik voor RKC actief en zijn alle punten belangrijk voor ons."

De zege in Arnhem is dan ook van cruciaal belang voor de Brabanders, die daardoor op 27 punten komen en de afstand tot de degradatiezone voorlopig vergroten naar vijf punten. Büttner wil er alles aan doen om RKC uit die zone te houden, omdat hij zich thuis voelt bij de club.

Nu hij voor RKC speelt, rijdt de Achterhoeker dagelijks naar Waalwijk. Dat loopt ondertussen aardig in de papieren. "Ik betaal me helemaal scheel aan benzine. Bij mij gaat er zo voor 200 euro in de tank. Niet normaal. Over een nieuw contract bij RKC heb ik nog niet gesproken. Het wordt wel tijd voor een hogere kilometerprijs."