Van Gaal is fel: Waarom denk je dat ik niet in de FIFA-commissie zit?

Van Gaal is fel: "Waarom denk je dat ik niet in de FIFA-commissie zit?"

21-03-2022 17:18 Laatste update: 23-03-2022 00:17
46

Louis van Gaal heeft zich op de persconferentie fel uitgesproken tegen het WK in Qatar, dat volgens hem daar nooit gehouden had mogen worden. "Waarom denk je dat ik niet in de FIFA-commissie zit?"

Het WK in Qatar is vanaf de bekendmaking al omgeven door controverse en dat heeft alles te maken met het schenden van de mensenrechten. Bij de bouw van stadions zijn zelfs 6500 mensen overleden, zo onthulde The Guardian twee jaar geleden. "Ik ben lid van een commissie met Gijs de Jong (secretaris-generaal KNVB, red.) en dan hoor ik wat er afgesproken is met andere landen. Dan hoor ik wat wij eventueel kunnen doen en dan geef ik daar mijn commentaar op, of ik daar aan mee wil werken of niet", zegt Van Gaal.

"Ik ben er maandelijks mee bezig. Als het zo uitkomt, zeg ik wat ik vind. Iedereen weet van mij dat ik het belachelijk vind dat het daar gespeeld wordt. Een uiting bij een EK of WK in een interview van twee jaar geleden is nog steeds hetzelfde, ik vind het belachelijk dat we het voetbal daar gaan ontwikkelen, zoals de FIFA dat zegt."

"Dat doe je volgens hen door daar een toernooi te spelen, maar dat is al bullshit. Het gaat om geld, commerciële belangen en dat doet ertoe bij de FIFA. Waarom denk je dat ik niet in de FIFA-commissie zit? Omdat ik mij er altijd tegen afgezet heb. Het klopt niet, maar het gaat de wereld niet van dit probleem af helpen."