'Overmars had clubs voor het uitkiezen: 'Wordt echt gezien als een privékwestie''

'Overmars had clubs voor het uitkiezen: 'Wordt echt gezien als een privékwestie''

21-03-2022 19:51
174

Marc Overmars had de clubs al snel na zijn vertrek als directeur voetbalzaken bij Ajax voor het uitkiezen, weten Mike Verweij en Valentijn Driessen. In tegenstelling tot in Amsterdam wordt de zaak-Overmars in het buitenland beoordeeld als een privékwestie.

In januari kwam Overmars aan het einde van zijn dienstverband bij Ajax en Driessen wil nog iets ophelderen. "Daar is nog wel een misverstand over. Ik lees overal ontslagen, maar hij is zelf opgestapt", vertelt hij in de Kick-Off Voetbalpodcast van De Telegraaf. "Mike zei dat clubs zich snel hadden gemeld bij Overmars. Die zagen minder problemen dan de Raad van Commissarissen bij Ajax."

Verweij bevestigt de uitspraak van de chef voetbal van de ochtendkrant. "Dat is het rare: in het buitenland wordt dit echt gezien als een privékwestie. Daar wordt gekeken: zijn er strafbare feiten gepleegd? Je kan daar over discussiëren, maar er is geen aangifte gedaan." De Ajax-clubwatcher onthult tussen de regels door dat Overmars niet alleen op belangstelling uit België kon rekenen. "Dus zeggen die Belgen, maar ook die Fransen, Engelsen en Spanjaarden die interesse hadden: dit zoekt Overmars zelf maar uit."

"Daar kijken ze vooral naar zijn staat van dienst", vervolgt Verweij, die meent dat men in Nederland 'een draai om zijn oor kreeg' als er vanuit de privésfeer naar de zaak gekeken werd. "In België kijken ze daar anders naar. Overmars heeft toch 350 miljoen euro verdiend voor Ajax en de club teruggebracht naar de Europese top."