ADO Den Haag herstelt zich na late gelijkmaker en houdt promotiekansen levend

21-03-2022 21:53 Laatste update: 21:56
28

ADO Den Haag leek op papier een eenvoudige avond tegemoet te gaan tegen Telstar, maar de praktijk wees anders uit. De Witte Leeuwen maakten in de slotfase gelijk, maar nog geen vijf minuten later viel de winnende treffer toch voor de thuisploeg: 2-1.

In een moeizame wedstrijd, waarin de kansen schaars waren, nam ADO kort na rust de leiding. Thomas Verheydt kreeg van elf meter de uitgelezen kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten en dat deed de spits. In plaats van meer druk uit te oefenen, werd de thuisploeg na het doelpunt teruggedrongen. Een logisch gevolg was dan ook de gelijkmaker van Glynor Plet tien minuten voor tijd.

Met een gelijkspel zou ADO wegzakken naar de zevende plaats op de ranglijst, waarmee de kansen op play-offs voor promotie naar de Eredivisie zouden slinken. Amar Catic zorgde ervoor dat de Hagenezen alsnog konden juichen: vijf minuten na de treffer van Plet won de ADO-aanvaller een sprint van zijn directe tegenstander en schoof hij de bal knap onder Ronald Koeman junior door.

ADO staat na de zege op de vijfde plaats, maar heeft nog een uur spelen tegen Jong PSV tegoed. Vorige week vielen de lichtmasten in het Cars Jeans Stadion uit, waardoor de wedstrijd gestaakt werd. Ten tijde van staking stond het 0-1 voor de beloftenploeg uit Eindhoven.